Pojat loistivat lavalla

Kevään kunniaksi Sibelius-opiston Turengin toimipisteeseen kerääntyi viime torstaina aikamoinen poikajoukko soittamaan ja laulamaan kuulijoiden iloksi. Poikakuoro aloitti konsertin laulelemalla raitilla niin raikuvasti, että kyllä me yleisön flikat taidettiin ihan tosissamme luulla urkujen soivan.

Saliin oli kokoontunut parikymmentä 8-15-vuotiasta janakkalalaista soittaja- ja laulajapoikaa. Soitinvalikoimasta löytyi viuluja, selloja ja huiluja, klarinetti, trumpetti, harmonikka ja piano. Kappaleet kulkivat rattoisasti lastenlauluista eri aikakausien klassisen musiikin kautta modernimpiin Pirates of the Caribbean ja Angry Birds -teemoihin.

Yhteissoittojakin oli harjoiteltu: Ville Tammilehto ja Janne Olkinuora soittivat pianolla nelikätisesti Griegin Vuorenkuninkaan luolassa ja Aapo Löyttyniemi ja Kaapo Lamberg vyöryttivät viuluillaan saliin Blackwellin Haihyökkäyksen. Erityisesti mieleen jäi pienten sellistien tarkka soitto. Huilisteja oli myös ilo katsoa, kun nykyään ei tarvitse pieniä käsiä venyttää äärirajoille käyrien suukappaleiden ansiosta toisin kuin minun lapsuudessani.

Sibelius-opiston Pojat lavalla –konsertti osoitti, että musiikki on todellakin myös poikien ihan oma juttu. Vilkkaimmatkin pojanviikarit jaksoivat keskittyä soittamaan tai laulamaan oman osuutensa, vaikka koulupäivän jälkeen illansuussa päivän tarkkaavaisuusannos oli varmaankin jo aikalailla loppuun kulutettu.

Merkillepantavaa oli myös se, että aika moni poikakuorolaisista astui vuorollaan lavalle solistisen soittimensa kanssa – nämä lapset ehtivät moneen mukaan. Kuorolaiset päättivät konsertin tänä keväänä opitulla uudella laululla. Australialaisen musiikkikasvattaja-säveltäjän Susie Daviesin  Scoo be doo songin svengaavin sävelin maistelimme jazzia janakkalalaisittain ja saimme nauttia lopuksi pienestä koreografiastakin.

Yleisöä salissa oli runsaasti mutta mukaan olisi toki mahtunut vielä enemmänkin. Jos ette harmiksenne huomanneet tätä tilaisuutta ajoissa, on ensi lauantaina uusi mahdollisuus päästä kuulemaan Sibelius-opistossa opiskelevia poikia sekä tyttöjä Tervakosken Seuratalolla. Talventaittajaisia vietetään 24.3. klo 15 alkaen. Esiintyjien joukossa on ainakin muskarilaisia, kuorolaisia, Janne-jouset ja pikkujouset sekä solistisoittajia. Tilaisuudessa on Janakkalan Lasten ja Nuorten Musiikin Tuen järjestämä puhvetti.

Juttuni julkaistiin tänään Janakkalan Sanomissa hiukan liioilta rönsyiltään karsittuna. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s