Talventaittajaisissa lumet ja loskat saivat kyytiä

Sibelius-opiston Talventaittajaiset olivat tulvillaan yhdessä soittamisen, laulamisen ja leikkimisen riemua. Viimelauantaiseen konserttiin Tervakosken Seuratalolle kokoontui noin 130 esiintyjää ja salin täydeltä yleisöä.

Koko konsertin aloitti yllätysvieras Kettu (Tuula Nenonen), joka ilmestyi näyttämön eteen huhuilemaan kaiun (Taina-Maaria Rautasuo) vastatessa salin takaa. Saimme kuunnella Ketun hauskoja ja kiinnostavia tarinoita pitkin konserttia. Harmillisesti tosin äänentoiston puuttumisen takia taaempien rivien yleisöllä jäi osa jutuista kuulematta.

Joukon pienimmät päästettiin ensimmäisinä vauhtiin: 3-4-vuotiaat musiikkileikkikoululaiset piiloutuivat pupuina puskaan opettajansa Anne-Mari Turjan johdolla. Niin opettaja kuin isommat muskarilaiset ja pienet perhemuskarilaiset vanhempineen olivat pukeutuneet keväisesti pääsiäisen odotuksen tunnelmassa: pupuja, tipuja ja noitia aivan vilisi näyttämöllä. Pienimpien kanssa vanhemmat leikkivät ja lauloivat yhdessä, kun taas isommat pikkunoidat pompottelivat viisikielisillä kanteleillaan aivan itsenäisesti sukkapuikkopolkan.

Pikkujousten Retkikuntaorkesterin mukana matkattiin hetkeksi vieraille maille koralliriutalle ja haiden pariin. Neljästä viulusta ja viidestä sellosta sekä bassosta lähti jo oikein napakasti ääntä. Retkikuntaorkesteria olivat valmentaneet viulunsoiton opettaja Tuula Nenonen ja sellonsoiton opettaja Hanna Jaakkola.

Kettu otti myös yleisön mukaan leikkimään matkimislaulua, joten kenenkään ei luulisi jämähtäneen hartiat lysyssä tuoliinsa. Puolivälissä konserttia ympäri salia availtiin lauluääntä ja liikuteltiin käsiä ja saatiin näin sopiva taukojumppa.

Janne Jouset olivat myös tulleet Tervakoskelle soittamaan johtajanaan Sari Vuoristo. Janne Jousissa on soittajia kaikkialta Sibelius-opistosta, ei siis ainoastaan Janakkalasta. Tämän 8-12-vuotiaiden jousiorkesterin esityksessä yleisöä kohahduttavin kappale taisi olla Harry Potterista tuttu Hedwig’s Theme. Molempien jousikokoonpanojen kanssa pianoa soitti Elina Vikman.

Lapsi- ja nuorisokuoro pyörittelivät koko maailmaa ensin lumipallona, sitten loskapallona ja lopulta kurapallona, jolloin varmasti oli jo kevätsää. Nuorisokuoron tyttöjen herkässä Titanic-teemassa kuultiin jo moniäänistä sointia, joka näin uudella kuorolla on vasta alkuvaiheen opettelussa. Talventaittajaisten komeaksi lopuksi koko kuoro ja Janne Jouset yhdessä esittivät musikaalista Sound of Music tutun Do-re-min.

Sibelius-opisto on jo pitkään järjestänyt runsaasti erilaisia pienempiä ja isompia konsertteja päätoimipaikassaan Verkatehtaalla ja ilahduttavasti viime aikoina täällä Janakkalassakin. Opetustunteja on tänäkin vuonna saatu lisää ja opettajat ovat innolla järjestäneet kaikenlaista toimintaa, josta yhtenä esimerkkinä on Retkikuntaorkesterin päiväkodeissa juuri äskettäin vierailleet pienemmät kokoonpanot. Musiikki kuuluu meille kaikille ja lapsille erityisesti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s