Musikaalinen sirkusparaati saapui Seuratalolle

Tervakosken Seuratalolla nautittiin Sibelius-opiston Kevään kohinaa -konsertista maaliskuun viimeisenä lauantaina. Konsertti oli suurelta osin samanlainen kokonaisuus kuin edellisviikolla Vanaja-salissa pidetty Konserttikarnevaali mutta puitteet olivat toki kotoisemmat. Seuratalon konsertti oli myös maksuton.

Konsertti alkoi pienimpien esiintyjien ohjelmanumerolla. Karnevaalijousien säestämänä paikalle saapui mitä erilaisempia eläimiä, pellejä ja ballerinoja. Oman esiintymisensä jälkeen pienet muskarilaiset tuijottivat herkeämättä, kun myös nykytanssinopiskelijoiden leijonat, akrobaatit ja klovnit esittäytyivät yleisölle.

Janakkalan lapsi-, poika- ja nuorisokuorot osoittivat kehittymisensä. Ensimmäiset kuorossa aloittaneet ovat nyt laulaneet neljä vuotta eivätkä ole harjoitelleet suotta. Erinin laulu ”On elämä laina” ja Carpentersien klassikko ”Tänään huipulla” soivat harmonisesti äänissä. Osan keväisistä lauluistaan kuoro esitti yhdessä Karnevaalijousien kanssa samaan tapaan kuin viime toukokuussa tehdyllä Tukholman kiertueella.

Sibelius-opiston Janakkalan toimipisteen oma Retkikuntaorkesteri soitti tunnelmoiden Kaunottaren ja hirviön teeman. Oman jousiorkesterimme lisäksi oli hienoa saada vierailulle opiston Hämeenlinnassa toimivia orkestereita. Taidokkaasti soitellut sello-orkesteri Piksel ei nimestään huolimatta liity kuvapisteisiin vaan nimi tarkoittaa yksinkertaisesti pikkuselloja.

Jukka Pitkäsen johtama puhallinorkesteri Puhurama vei yleisön ensin Pixarin elokuvamaailmaan sikermällään ja sen jälkeen kotoisille saunan lauteille. Tosin kappaleen ”Born in Sauna” eli Saunassa syntynyt tunnelma kuulosti varsin eksoottiselta ja epäsuomalaiselta. Orkesterin svengi soi kokonaisuudessa sekä sooloissa, jotka soittivat Jussi Keinonen (trumpetti), Ville Sirkesalo (pasuuna) ja Aku Keinonen (rummut).

Konsertissa esiintyi Kari Jokisen johdolla myös Tervakosken Mieskuoro, joka oli toivonut yhteistyötä opiston kanssa. Hugo Alfvénin Ruotsalaisen rapsodian Suvinen tanssi soi kepeästi haitarisäestyksineen ja vislauksineen.

Konsertti huipentui tanssiosaston Can-Caniin Vesa Kankaisen johtaman karnevaaliorkesterin säestyksellä. Nuorten naisten askel nousi kepeästi ja yleisö intoutui raivokkaisiin taputuksiin. Kuoronjohtaja Taina-Maaria Rautasuo ja Karnevaalijousia ja -orkesteria johtava Vesa Kankainen olivat koonneet taas kerran hienon konserttikokonaisuuden, jossa eri-ikäiset lahjakkaat musiikin- ja tanssinopiskelijat pääsivät esittelemään taitojaan.

 

Tämä konserttijuttu julkaistiin Janakkalan Sanomissa huhtikuun alussa 2014.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s