Toukokuinen tilinpäätös

Edellisessä valtuuston kokouksessa ilmoittauduin vapaaehtoiseksi kokeilemaan kokouksen esityslistaa sähköisessä muodossa. Linkki esityslistaan saapuikin ajallaan sähköpostiini, mutta niin saapui vielä perinteinen paperiversiokin postilaatikkooni. Päädyin lukemaan helpommin plärättäviä papereita kuin tiedostoja salkkumikron näytöllä ja unohdin koko sähköisen tiedoston. Kunnes tänä aamuna sen muistin, sillä noin viiden sentin paksuisen paperipinon kantaminen mukanani kokoukseen ei innostanut. Kiireessä lastenhoidon lomassa ennen ryhmäkokoukseen lähtöä avasin sähköpostin sisältämän linkin ja ajattelin, että nyt en tarvitse kaikkia papereita mukanani, joten jätin niistä osan matkastani pois. Onneksi kuitenkin otin edes esityslistan ja tasekirjan mukaani…

En nimittäin naivina ja kiireisenä tajunnut, että eihän minun langaton verkkoyhteyteni toimi kunnantalolla enkä saakaan katseltua tiedostoja verkossa. Olisi pitänyt tajuta (ja ehtiä) ladata ne omalle koneelleni talteen. Ei kuitenkaan hätää, vieruskaverin papereita voi myös katsoa niiltä osin kuin ei kaikkea lukemaansa muista ulkoa. Ja seuraavan kokouksen tullessa toivottavasti muistan valmistautua paremmin tietokoneeni kanssa.

Tällä kertaa oli toisaalta hyvä, että tulikin tehtyä tavanomaiset merkintäni kokouksen kulusta edelleen siihen perinteiseen paperiseen esityslistaan. Olen nimittäin pöytäkirjantarkastaja, ja onhan jotenkin helpompaa verrata muistiinpanojani paperilta toiseen paperiin sitten, kun ensi maanantaina menen kokouksen pöytäkirjaa tarkastamaan.

Kokouksen sisällöstä sen verran, että pitkien puheenjohtaja- ja ryhmäpuheenvuorojen jälkeen hyväksyimme oikein hyvin menneen tilinpäätöksen, mikä oli mukava päätös toukokuulle. Lisäksi eräs päätös oli oppilaaksiottoalueen muutos: jatkossa Viralan oppilaaksiottoalueen oppilaat siirtyvät yläkouluun Turenkiin Tervakosken sijasta. Päätös koskee oppilaita ensi lukuvuoden alusta alkaen. Kysyin vielä sivistystoimenjohtajalta tarkentavan kysymyksen koskien nykyisiä viralalaisia Tervakosken yläkoulua käyviä 7.- ja 8.-luokkalaisia. Halusin tietää, voivatko nämä oppilaat halutessaan käydä yläkoulun loppuun Tervakoskella siten, että kunta edelleen huolehtii heidän koulukuljetuksestaan. Sivistystoimenjohtajan mukaan ei ole varmaankaan mitään estettä, etteikö näin voisi olla. Koulutuslautakunta lopulta päättää asiasta, ja uskoisin, että he osaavat kuunnella oppilaiden parasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s